Home / Biography / Annie Cordy

Annie Cordy

Biography

Actress and vocalist who also sang “La Ballade de Davy Crockett,” which made the graphs in France in 1956. She debuted in the film Royal Affairs in Versailles. She was honored using the name of Baroness by Ruler Albert II of Belgium in 2004. Her parents are Maria and Jan Cornelius. She is at the film Rider within the Rainfall, starring Charles Bronson.

Quick Facts


Full Name Annie Cordy
Date Of Birth June 16, 1928
Place Of Birth Laeken, Belgium
Profession Movie Actress
Nationality Belgian
Spouse François-Henri Bruno
Parents Jan Cornelius Cooreman, Maria de Leeuw, La bonne du curé, Cho ka kao, Tata Yoyo
Siblings Louis Cooreman, Jeanne Cooreman, La bonne du curé, Cho ka kao, Tata Yoyo
Music Groups Les Enfoirés
Movies Memories, Rider on the Rain, The Cat, The Last Diamond, The Singer from Mexico, Le mataf, Madame Édouard, The Breach, Le braconnier de Dieu, La Vengeance d'une blonde, Tabarin, April Fools' Day, Disco, Wild Grass, Commissariato di notturna, Le Cancre, Demented, Crime Is Our Business, The Down-in-the-Hole Gang, Elle Court, Elle Court la Banlieue, La dernière bourrée à Paris, One Summer After Another, Ces dames s'en mêlent, Souvenir of Gibraltar, High Street, Cigarettes, Whiskey and Wild Women, A City Is Beautiful at Night, Le Chat
TV Shows Chefs
Star Sign Gemini

  • Facts
  • Filmography
  • Awards
  • Salaries
  • Quotes
  • Trademarks
  • Pictures

#Fact
1King Albert II of Belgium awarded her the title of Baroness in 2004
2Singer


Actress

Actress

TitleYearStatusCharacter
Le cancre2016Christiane
Chefs2015TV Mini-SeriesLéonie
Les souvenirs2014Madelaine Esnard, la grand-mère
H-Man2014TV Series shortLa Fille Télékinétique
Le dernier diamant2014Inès de Boissière
Y'a pas d'âge2013TV SeriesYvonne P.
Scènes de ménages2012TV Seriesgrand-mère de Marion
Je retourne chez ma mère2012TV MovieAlice
Crimes en sourdine2011Mme Garcia I
Les herbes folles2009La voisine
Le crime est notre affaire2008Babette Boutiti
Disco2008Mme Graindorge
C'est beau une ville la nuit2006La mamie HLM
Le dernier des fous2006Rose
Le tuteur2005TV SeriesAntoinette Loiseau
Madame Edouard2004Ginette
Zartmo2004ShortLa dame
Fabien Cosma2003TV SeriesLucette
Passage du bac2002TV MovieÉmilie
Les rebelles de Moissac2002TV MovieCharlotte
La tortue2001TV MovieAnne Gautier, dite la Tortue
Baldi1995-2000TV SeriesColette
Un Noël de chien1999Short
Sans cérémonie1997TV MovieSolange Serpette
Une mère comme on n'en fait plus1997TV MovieSimone Lapierre
L'histoire du samedi1997TV SeriesMarie Fer
Moi j'aime Albert1996Short
Le refuge1996TV SeriesHélène
Fanny se fait un sang d'encre1995TV MovieFanny Faber
Vroum-vroum1995Short
La fille du roi1994TV MovieBertoune
La vengeance d'une blonde1994Jany
Inspecteur Médeuze1993TV SeriesLucie
Un été après l'autre1990Mère Fine
Orages d'été1989TV SeriesCéline (1990)
Le bonheur d'en face1989TV SeriesIrène Lecoin (1989)
Le braconnier de Dieu1983Jofrette
Madame S.O.S.1982TV SeriesMme S.O.S.
Madame Sans-Gêne1981TV MovieMme Sans-Gêne
Les fiançailles de feu1981TV MovieMme Hortense
L'avare1978TV MovieFrosine
Le bel indifférent1978TV Movie
Drôles de zèbres1977La véritable baronne Jacinthe de la Tronchembiais
High Street1976Mimi
Souvenir of Gibraltar1975Tina, la mère
Isabelle and Lust1975La mère d'Isabelle
Commissariato di notturna1974Pupa
The Down-in-the-Hole Gang1974Ginette Lalatte
La dernière bourrée1973La psychanaliste
Le mataf1973Nina
Elle court, elle court la banlieue1973L'agent immobilier
Les portes de feu1972Andrée
Les galets d'Étretat1972Brigitte
Le chat1971Nelly
The Breach1970Mme Pinelli
Ces messieurs de la gâchette1970Maryse
Rider on the Rain1970Juliette
Le bourgeois gentil mec1969Mme Marthe
Ces messieurs de la famille1968Maryse
L'or du duc1965La concierge
Ces dames s'en mêlent1965Lily
Je connais une blonde1963TV MovieSinger with cow
Tête folle1960Annie
Cigarettes, whisky et p'tites pépées1959Martine
Tabarin1958Mimi
Viktor und Viktoria1957Titine (as Anna Cordy)
Trente-Six Chandelles1957TV Series
Le chanteur de Mexico1956Cri-Cri
Beautiful But Dangerous1955uncredited
Café Continental1955TV SeriesMistress of ceremonies
Poisson d'avril1954Charlotte Dupuy
Royal Affairs in Versailles1954Madame Langlois (uncredited)

Soundtrack

Soundtrack

TitleYearStatusCharacter
Hier encore2013TV Series performer - 1 episode
High Street1976performer: "La chanson de Mimi"
À bout portant1973TV Series performer - 1 episode
Je connais une blonde1963TV Movie performer: "Viens", "Dans la vie, faut pas s'en faire"
Cigarettes, whisky et p'tites pépées1959performer: "Cigarettes, Whisky et P'tites Pépées" - uncredited
Viktor und Viktoria1957performer: "Verliebt, verlobt, verheiratet!", "Macky-Macky! Sonny Boy"
Trente-Six Chandelles1957TV Series performer - 1 episode

Self

Self

TitleYearStatusCharacter
L'anniversaire de Jacques Dutronc en Corse2015TV MovieHerself
Un soir2015TV SeriesHerself
Touche pas2015TV SeriesHerself
Vivement dimanche prochain2012-2015TV SeriesHerself / Herself - Main Guest
Les enfants de la télé2005-2015TV SeriesHerself
300 choeurs pour + de vie2014TV SeriesHerself
De Groodt une fois2014TV MovieHerself
Le grand show2014TV SeriesHerself
Un jour, un destin2013TV Series documentaryHerself
Hier encore2013TV SeriesHerself
C'est au programme2013TV Series documentaryHerself
Signé Mireille Dumas2013TV SeriesHerself
Les années bonheur2008-2012TV SeriesHerself
Vivement dimanche2007-2012TV SeriesHerself / Herself - Main guest
Chabada2010-2012TV SeriesHerself
Le plus grand cabaret du monde2012TV SeriesHerself
La fête de la chanson française2012TV SeriesHerself
Tous vos amis sont l2010-2011TV SeriesHerself / Herself - Main guest
Peter live2010TV SeriesHerself - Guest
Vie privée, vie publique2010TV SeriesHerself
C2010TV SeriesHerself
Questions pour un champion2003-2009TV SeriesHerself
Hors Série2009TV Series documentaryHerself
20 heures le journal1998-2007TV SeriesHerself / Herself - Interviewee
On a tout essayé2003-2007TV SeriesHerself
C'est bon pour le moral2006TV SeriesHerself
Samedi soir avec...2006TV SeriesHerself
Les grands du rire2005TV SeriesHerself
De l'autre côté du miroir2004TV Mini-SeriesHerself
20h10 pétantes2003TV SeriesHerself
La méthode Cauet2003TV SeriesHerself
On ne peut pas plaire2003TV SeriesHerself
Chanter la vie2002-2003TV SeriesHerself - Singer
Le fabuleux destin de...2003TV Series documentaryHerself - Main guest
Le pire du Morning Live2002VideoHerself
Tutti frutti2001TV Series documentaryHerself
Les Enfoirés2000TV SeriesHerself
Surprise party1999TV SeriesHerself
Les enfants de l'Olympia1997TV MovieHerself
Joyeux anniversaire Monsieur Trenet1995TV MovieHerself
La chance aux chansons1991TV SeriesHerself
Champs-Elysées1982-1990TV SeriesHerself
Le grand échiquier1989TV SeriesHerself
Le divan1987TV Series documentaryHerself
L'école des fans1977-1984TV SeriesHerself
L'académie des 91982TV SeriesHerself
Bourvil, un éclat de rire1982TV Movie documentaryHerself
La nuit des Césars1982TV Series documentaryHerself
Midi-Première1976-1982TV SeriesHerself
Stars1981TV SeriesHerself
Palmarès1979-1981TV SeriesHerself
Numéro 11975-1980TV SeriesHerself / Herself - Host
Les nouveaux rendez-vous1980TV SeriesHerself
Les rendez-vous du dimanche1975-1980TV SeriesHerself
Seaside Special1978TV SeriesHerself
Midi Trente1973-1974TV SeriesHerself
Top1972-1974TV SeriesHerself / Herself - Host
D'hier et d'aujourd'hui1973TV SeriesHerself
À bout portant1970-1973TV SeriesHerself
The 27th Annual Tony Awards1973TV SpecialHerself
Gala de l'union1971TV SeriesHerself
Samedi soir1971TV SeriesHerself
Discorama1959-1970TV SeriesHerself
Midi Magazine1970TV SeriesHerself
Le palmarès des chansons1968TV SeriesHerself
The Ed Sullivan Show1956-1962TV SeriesSinger / Herself
Rue de la gaîté1960TV SeriesHerself
Trente-Six Chandelles1956TV SeriesHerself
Bonjour sourire!1956Herself
Boum sur Paris1953Herself / En personne

Archive Footage

Archive Footage

TitleYearStatusCharacter
Les taloche de Noël2006TV MovieHerself
Les grands du rire2006TV SeriesHerself
Les enfants de la télé2005TV SeriesHerself

Nominated awards

Nominated awards

YearAwardCeremonyNominationMovieAward shared with
2016Magritte AwardMagritte Awards, BelgiumBest Actress (Meilleure actrice)Les souvenirs (2014)


Looks like we don't have salary information. Sorry!



Looks like we don't have quotes information. Sorry!



Looks like we don't have trademarks information. Sorry!

Check Also

Anita Dobson

British actress and periodic singer who increased to prominence playing Angie about the popular English …